Initiatiefnemers ontwikkelingen


Het ontwikkelteam van Pompenburg bestaat uit Dura Vermeer, J.P. van Eesteren, Synchroon, Studioninedots, Delva Landscape Architecture/Urbanism, Skonk. De corporaties Havensteder en Vestia, en de gemeente Rotterdam, zijn belanghebbenden en als zodanig betrokken bij het plan Pompenburg. Het participatietraject wordt begeleid door communicatiebureau De Wijde Blik.

 

Over Dura Vermeer

Dura Vermeer Bouw Zuid-West maakt deel uit van Dura Vermeer en heeft de focus op innovatieve en duurzame scenario’s voor ontwikkeling, woningbouw en utiliteitsbouw. Dura Vermeer is een landelijk opererend bouwconcern, opgericht in 1855. Met ruim 1,2 miljard omzet en circa 2.600 medewerkers behoort Dura Vermeer tot de grootste (familie)bedrijven in de bouw. Dura Vermeer is actief in de marktsegmenten woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructuur (wegenbouw, beton- en waterbouw, spoorbouw en het specialisme milieu). Onze activiteiten zijn vastgoedontwikkeling, ontwerp en realisatie, onderhoud en renovatie, service- en mutatie-onderhoud en advies en engineering.

 

Over J.P. van Eesteren

TBI-onderneming J.P. van Eesteren is een landelijk opererende utiliteitsbouwer. De projectportefeuille omvat een mix van nieuwbouw en herbestemming, verduurzaming en planmatig onderhoud van bestaand vastgoed. Met vestigingen in Gouda en Amsterdam ontwikkelt,  realiseert en onderhoudt J.P. van Eesteren technisch en organisatorisch complexe projecten; projecten met een hoog ‘bouw IQ’. J.P. van Eesteren staat voor: gebouwen slimmer maken. 

 

Over Synchroon

Synchroon is continu toonaangevend op het gebied van duurzame binnen- en buitenstedelijke gebiedsontwikkeling. Het projectontwikkelingsbedrijf is sterk in de ontwikkeling en realisatie van woon- en winkelgebieden met bijzondere aandacht voor de inrichting van de openbare ruimte. Synchroon behoort tot de grotere ontwikkelaars van Nederland en is een volle en zelfstandige dochter van TBI Holdings in Rotterdam.

 

Over TBI

TBI is een groep van ondernemingen die met elkaar en met hun klanten en partners de leefomgeving van de toekomst maken. Bij de TBI-ondernemingen werken mensen die zich onderscheiden door technisch vakmanschap, ondernemerschap, innovatiekracht en samenwerking op het gebied van Techniek, Bouw en Infra. Gezamenlijk realiseerden de TBI-ondernemingen in 2017 een omzet van € 1.710 miljoen.

 

Over Vestia en Havensteder

De corporaties zijn via hun de samenwerking in de Pompenburg VOF betrokken bij de herontwikkeling van het gebied Pompenburg en bij de verkoop van de Hofbogen (inclusief Station Hofplein).

 

Over de gemeente Rotterdam

De gemeente Rotterdam is uiteraard betrokken bij de ontwikkelingen op het terrein van Pompenburg.

 

Over De Wijde Blik

De Wijde Blik is de specialist in communicatie bij ruimtelijke ontwikkeling en voert voor Nieuw Pompenburg het participatietraject uit.